0515 412 572
Installatiebedrijf CBS B.V.
Zeilmakersstraat 35
8601 WT, Sneek

0515 412 572
info@cbsinstallatie.nl

De keuring omvat een beoordeling van het rendement van het airconditioningsysteem en de afmetingen in verhouding tot op de koelingsbehoeften (dimensionering) van het gebouw. Na de keuring ontvangt de eigenaar of huurder van het gebouw een keuringsverslag met het resultaat van de keuring met aanbevelingen voor een kostenefficiënte verbetering van de energieprestatie.

Afhankelijk van klasse en bouwjaar van het airconditioningssysteem is er een uiterste eerste keuringsdatum. Deze keuring voert de gecertificeerde deskundige uit. De deskundige moet in het bezit zijn van het diploma: 'EPBD-airconditioningsystemen A' en/of 'EPBD-airconditioningsystemen B'.

De keuringen worden uitgevoerd door onze gecertifieerde keurmeester.

Registratienummer: STEE.15.00229.0A

Voor verwarmingssystemen van 20 kW of groter en airconditioningssystemen met een totaal opgesteld koelvermogen op gebouwniveau van 12 kW of groter zorgen een regelmatige keuring en onderhoud dat deze systemen optimaal functioneren.

Dit heeft een positief effect op milieu, energiegebruik en veiligheid. De belangrijkste eisen die aan de keuringen gesteld worden vindt u hieronder.

Huidige keuringsplicht airconditioningsystemen

Vanaf 1 december 2013 is een wijziging Besluit Besluit energieprestatie gebouwen(BEG) en Regeling energieprestatie gebouwen(REG) van kracht voor keuringen van airconditioningssystemen met een totaal opgesteld koelvermogen op gebouwniveau (dit geldt dus ook voor woningen) van meer dan 12 kilowatt(kW). De eigenaar of huurder van een gebouw dient dit systeem om de 5 jaar te laten keuren door een deskundige volgens een voorgeschreven inspectiemethodiek.